Izgő-mozgó tudorkák mester blogja

Izgő-mozgó tudorkák mester blogja

A bemutatkozáson túl...

avagy a szakmai életutam ismertetése

2022. szeptember 30. - izgomozgotudorkak

children-gdd14f6d5e_1280.png

Személyes indíttatásom: 

  • Érzelmek: gyerekek szeretete
  • Gyermekkori élmények
  • Családi nevelés, útmutatások, irányítások
  • Képesítés nélküli pedagógus: tündérvilág, az ott vezető óvónő biztatása
  • Iskola: Szarvasi  Óvónőképző Intézet 1983

letoltes.png

Munkahelyeim:

Kistelek, II, Rákóczi Ferenc Általános és Zeneiskola, I. sz. óvodája:

Kezdeti nehézségek:

Gyakorlatlanság, mindenképpen meg akartam  felelni az akkori elvárásoknak. Egy gyerek se” lógjon ki a sorból,” mindenkit  egységes módszerekkel, ”egységessé tenni.”Kisiskolásított, tantárgyi rendszert vett át, útmutatókat adott a kezünkbe, amit csak le kellett másolnunk.

Mai szemmel:

központosított rendszer,szinteket jelölt meg,követelmény és eredmény-centrikus volt, az életkori, egyéni  sajátosságok, eltérő fejlődési ütem figyelmen kívül hagyta,az alkalmazkodni tudás képessége helyett  ismeretek átadása volt a fontos. Az egyéni bánásmód és a differenciálás, még gyerekcipőben járt. Mennyire jó, hogy az pszichológia és vele a pedagógia ennyit fejlődött, megjelentek a fejlesztőpedagógia, a differenciáló pedagógia :a gyermek szükségleteire épített nevelés:gyermeki jogok, nevelői kötelességek és hogy ezt a tudást megszerezhetjük  magunknak.

Kistelek, II. sz. óvodája:

Fiatal  óvónői közösség, újítás, változtatás szándéka, velem hasonló gondolkodású vezető: igazi alkotó műhely, rendszerváltás utáni újítások, gyerekek, és életkori, egyéni sajátságaik előtérbe helyezése/gyermekközpontúság/

A jobbító szándék érdekében tovább képzések:

  • Tevékenység Központú Óvodai Nevelés,
  • Gyógytestnevelés,
  • Fejlesztőpedagógia (továbbképzés

III sz. óvoda (Kistelek, Ifjúságtér Szivárvány óvoda):

Mai munkahelyem: nagyon jól érzem magam, mert elismerik a munkámat, szükségük van a munkámra, és ez egybe esik azzal, hogy én is azt a munkát csinálhatom, ami örömmel tölt el, ami szakmailag is kielégít.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://izgomozgotudorkak.blog.hu/api/trackback/id/tr7817943820

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása